14. Mai 14 – Manakara til Fianarantsoa med tog.

I dag har vi igjen forlatt firhjulstrekkerens trygge seter og comfort og tatt toget fra sjøen opp i høylandet igjen. Vi er litt mere forberedt enn sist men det føles som «trykket»er høyere i dag. Toget er like gammelt og skranglete. Folk fra landsbyene slipper inn i kupeen når vi stopper. Ungene er veldig pågående mot et tysk par og oss. De vil ha bon bon og clementenene og banane som vi har kjøpt som niste. De er interessert i smykkene til Hilde. De fastboende har også masse landbruksvarer med seg men de får være i fred for tiggingen. De fleste ser friske ut men noen er veldig tynne. Inne i landet har vi sett flere kvinner med forskjellige grader av struma. En veldig tynn kvinne kommer på. Hun hoster og er feberheit i blikket. Er hun på vei til lege ? Høns og gjess i vogna gir lyd fra seg. Det lukter fra do. Pausene på stasjonene blir veeeldig lange, opptil en time. Ungene utenfor vinduet er utholdne og gjentar «madame», » madame» og peker på de få bananene vi har igjen på hylla over oss. Jenter på under 10 år bærer på småsøsken. Det er også mange veldig unge mødre.

Er det organiseringen av «romskipet» Jorden det er noe i veien med eller er det bare Madagaskar avdelingen ? De sliter med å få demokratiet til å funke. Det er mye korupsjon og har vært flere kupp lignende maktskifter.

Holdt på å glemme at været og naturen er flott, folk smiler og ler selv om de lever enkelt fra hånd til munn. 🙂 .

Klokka 16: vi har reist i 9 timer og er halvveis ! Toget står og står på stasjonen. Godt vi har hodelyktene med.

Klokka 18: det ligger fremdeles en reperatør under lokomotivet. Det er ingen mobildekning. Det er mørkt. Det er dårlig vei hit men ingen mulighet for å få tak i bil. Det er 80 km til Fianarantsoa. Ingen lys i landsbyen. Vi har kjøpt noen salte kjeks.

Klokka 19: dem lokale kinoen (gammel tykk CRT TV oppe på en kasse i et skur) viser Scwartenegger Stallone action dubbet på fransk Det serveres mystisk rom fra uorginale flasker. Kjøper søte kjeks.

Klokka 19:15: lokomotive starter og lokalbefolningen hopper ombord, skal vi kjøre ? Yes det skal vi.

Klokka 02:45: vi er framme i Fianarantsoa. Det har vært en kjølig natt 14 grader. Ikke mulig å lokke vinduene og vi hadde bare med oss fleece i tillegg til shorts og t skjorte.

Store elver men bare 2 vannkraftverk på Madagaskar

Liten klaring til buskene, ikke stikk hodet ut.

image

Kjøpt igjennom vinduet.

Stemningen er fremdeles god.

Lokomotiv problemer.

4 responses to “14. Mai 14 – Manakara til Fianarantsoa med tog.

  1. Dette hørtes ut som en veldig tøff tur, på mange måter. Men naturen er flott! Kanskje lurt å ta av seg alle smykker på slike togturer? God tur videre!

  2. Jamen får dere sett mye og kommer tett innpå lokalmiljøet. Skal nok bli godt å komme hjem til » slottet» 7. Juli 🙂

  3. Tenker på alle fattige dere møter. Største krisen i vårt land før 17. mai er mangel på egg i butikkene pga bøndene sine aksjoner i forb med jordbruksoppgjøret. Kontraster! Ellers store diskusjoner i Byrådet hvor bybanen til Åsane skal gå. Et kompromis er under utarbeidelse. Store kontraster i verden….
    Ellers er det grunnlovsfeiring i dag, 200 år siden 1814. Dere kan jo ta en skål for det!

  4. Tilbaketråkk: Underholdning·

Legg inn kommentar, du trenger ikke bruke fullt navn (Google indeksere alt mulig ser det ut som)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s